Alle leerlingen hebben wekelijks muziekles van een vakleerkracht muziek. Ook maken we gebruik van het culturele aanbod in de regio zodat de leerlingen in aanraking komen met kunst & cultuur. 

Wilgeatelier

Voor de bovenbouw is er meerdere keren per jaar het Wilgeatelier. Tijdens een periode van drie weken kunnen de leerlingen van groep 5 t/m 8 een workshop volgen.

Ze kunnen kiezen uit een breed en gevarieerd aanbod van activiteiten die niet vanzelfsprekend tot het gewone lesprogramma horen, zoals: leren programmeren, dans, musical, bootcamp, mountainbiken, filosoferen, yoga, koken en timmeren.

Leerlingen worden ingedeeld in een van de workshops die ze als voorkeur hebben aangegeven. In de workshop ontmoeten ze leerlingen uit andere groepen en leerjaren, waarmee ze samen de activiteiten doen. 

Cultuur en IPC

Ons cultuuronderwijs proberen we ook zoveel mogelijk te integreren binnen IPC. Op deze manier zetten we cultuur in als middel. We kunnen op deze manier onze lessen nog meer verbreden en verrijken. Klik hier voor meer informatie over IPC

Cultuurcommissie​

De cultuurcommissie wordt gevormd door leerkrachten en leden van de ouderraad. Zij overleggen jaarlijks over het culturele aanbod.